Головна » Запобігання корупції

Закон України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 № 1700-VII (далі – Закон № 1700) значно детальніше, ніж його попередник, Закон України «Про засади запобігання і протидії корупції» від 07.04.2011 № 3206-VI (далі – Закон № 3206), регламентує питання, пов’язані з конфліктом інтересів на публічній службі та його врегулюванням.
Закон «Про запобігання корупції» розрізняє два види конфлікту інтересів: потенційний та реальний, а також вводить нове поняття: «приватний інтерес».                                  Потенційний конфлікт інтересів – наявність у особи приватного інтересу у сфері, в якій вона виконує свої службові чи представницькі повноваження, що може вплинути на об’єктивність чи неупередженість прийняття нею рішень, або на вчинення чи невчинення дій під час виконання зазначених повноважень.     &n ... Читати далі »

Категорія: Запобігання корупції | Переглядів: 354 | Додав: mukolaivjst | Дата: 25.08.2015 | Коментарі (0)

 

Новий Закон України «Про запобігання корупції» (далі Закон), що набрав чинності 26.04.2015 значно розширив розуміння поняття конфлікту інтересі. Даному питанню в новому Законі присвячено окремий розділ, що тримав назву «Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів».

Насамперед слід звернути увагу, що новий Закон значно розширив зобов’язання осіб, які визначені цим Законом у разі виникнення конфлікту інтересі. У порівнянні зі старою редакцією Закону України «Про запобігання і протидію корупції», яка основними зобов’язаннями передбачала вжиття необхідних заходів щодо недопущення будь – якої можливості виникнення конфлікту інтересів, а також, у разі його виникнення невідкладно у письмовій формі повідомити безпосереднього керівника про наявність такого конфлікту, то нова редакція Закону, а саме стаття 28 доповнює такі зобов’язання новими пунктами:

- повідомляти не пізніше наступного робочого дн ... Читати далі »

Категорія: Запобігання корупції | Переглядів: 404 | Додав: mukolaivjst | Дата: 25.05.2015 | Коментарі (0)

З 1 січня 2012 року набрала чинності стаття 11Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», якою запроваджено новий превентивний захід по запобіганню корупції, такий як спеціальна перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування (далі - спеціальна перевірка).

На виконання цієї статті Закону з метою чіткого визначення механізму проведення такої перевірки Президентом України видано Указ від 25 січня 2012 року № 33/2012, яким затверджено Порядок організації проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов'язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування (далі - Порядок).

Спеціальну перевірку запроваджено з метою підвищення якості відбору кандидатів на зайняття посад, пов’язаних з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

З цього приводу хотілось би зазначити ... Читати далі »

Категорія: Запобігання корупції | Переглядів: 368 | Додав: mukolaivjst | Дата: 24.03.2015 | Коментарі (0)

Кабінет Міністрів України ухвалив десять першочергових антикорупційних кроків. Про це під час брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив Міністр юстиції України Павло Петренко.

За словами Павла Петренка, цей документ розроблявся за участі міжнародних організацій та представниками громадянського суспільства.

«У розробці цього пакету документів брали участь експерти Ради Європи та Групи держав проти корупції GRECO. За оцінками цих організацій, протягом останніх місяців Україна суттєво просунулась в питаннях законодавчого забезпечення боротьби із корупцією», - зазначив Міністр юстиції.

Павло Петренко детально ознайомив журналістів із кожним антикорупційним кроком Уряду.  ... Читати далі »

Категорія: Запобігання корупції | Переглядів: 470 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 24.07.2014 | Коментарі (0)

Миколаївське районне управління юстиції
81600 вул. Шептицького 9, м.Миколаїв
Львівська область



0 (241) 51-337 info@mk.lv.minjust.gov.ua
Ми на карті