Головна » 2016 » Лютий » 01

З 13 грудня 2015 року набрав чинності Закон України від 26 листопада 2015 року №834-VІІІ «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Відповідно до підпункту 1 пункту 2 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» зазначеного Закону нотаріуси з дня набрання його чинності наділені повноваженнями державних прав на нерухоме майно та здійснюють державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень без вчинення нотаріальної дії щодо такого майна.

Нотаріуси єдині суб’єкти державної реєстрації, які наділені повноваженнями державних реєстраторів з дня набрання чинності цього Закону.

На даний час на території Львівської області здійснюють нотаріальну діяльність 370 приватних нотаріусів та 60 державних нота ... Читати далі »

Переглядів: 357 | Додав: mukolaivjst | Дата: 01.02.2016 | Коментарі (0)

З 01 січня 2016 року набрав чинності Закон України від 20.10.2014 року №1709-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо деяких питань спадкування» (далі – Закон). Відповідно до даного Закону прийняття спадщини буде набагато простіше та фінансово економніше.

Законом внесені зміни до основних нормативно-правових актів, які регулюють процедуру прийняття та оформлення спадщини, а саме до Цивільного кодексу України, Законів України «Про нотаріат», «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні», «Про оцінку земель» та «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Слід зауважити, що даним нормативним актом вводяться кардинальні зміни в сфері оформлення спадщини та державної реєстрації речових прав на нерухоме майно в сільській місцевості. Зокрема:

1. органам місцевого самоврядування сільських населених пунктів надають ... Читати далі »

Переглядів: 391 | Додав: mukolaivjst | Дата: 01.02.2016 | Коментарі (0)

Миколаївське районне управління юстиції
81600 вул. Шептицького 9, м.Миколаїв
Львівська область



0 (241) 51-337 info@mk.lv.minjust.gov.ua
Ми на карті