Головна » 2015 » Червень » 15

Що таке насильство?

Насильство в сім'ї - будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім'ї по відношенню до іншого члена сім'ї, якщо ці дії завдають йому моральної шкоди, шкоди його фізичному чи психічному здоров'ю. Відповідно до Закону «Про попередження насильства в сім'ї» насильство буває фізичним, сексуальним, психологічним (шляхом словесних образ або погроз, переслідування, залякування) чи економічним (умисне позбавлення житла, їжі, одягу та іншого майна чи коштів, на які постраждалий має передбачене законом право, що може призвести до його смерті, викликати порушення фізичного чи психічного здоров'я).

Що робити у випадку насильства в сім'ї?

Складіть заздалегідь план своїх дій - що робити, куди піти в разі небезпеки. Якщо необхідно піти з дому - підготуйтесь: зберіть найнеобхідніші речі, ліки, одяг, ключі, особисті документи та документи, що підтверджують ваші ... Читати далі »

Категорія: Стоп насильству | Переглядів: 423 | Додав: mukolaivjst | Дата: 15.06.2015 | Коментарі (0)

Проставлення апостиля на офіційних документах, призначених для використання на території інших держав, здійнюється згідно з Правилами, які затверджені спільним наказом Міністерства закордонних справ, Міністерства освіти і науки та Міністерства юстиції від 5 грудня 2003 року № 237/803/151/5 і зареєстровані в Мін’юсті 12 грудня 2003 року за № 1151/8472.

Наказом Міністерства юстиції від 18 грудня 2003 року № 161/5 встановлено плату за надання послуг з проставлення апостиля на офіційних документах, що видаються органами юстиції, призначених для використання на території інших держав, для громадян України, іноземців та осіб без громадянства – 3 неоподатковувані мінімуми доходів громадян (51 грн) та для юридичних осіб – 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85 грн).

Плата за надання послуг з проставляння апостиля перераховується до загального фонду державного бюджету.

Рахунок платежу за надання адміністративної послуги з проставлення апо ... Читати далі »

Категорія: Державна реєстрація актів цивільного стану | Переглядів: 413 | Додав: mukolaivjst | Дата: 15.06.2015 | Коментарі (0)

Військовозобов’язані, які були призвані на військову службу під час мобілізації в особливий період набувають нового юридичного статусу – військовослужбовці, внаслідок чого на них розповсюджуються пільги, передбачені Законами України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про соціальний і правовий статус військовослужбовців і членів їх сімей», Кодексом законів про працю та іншими нормативно-правовими актами.

З моменту оголошення часткової мобілізації нерідко траплялися випадки порушення Конституційних прав громадян, які були мобілізовані у зв'язку з подіями на сході країни. Так, окремі роботодавці звільняли з роботи своїх працівників, які були мобілізованими у зв'язку з проведенням часткової мобілізації, як таких, що призвані на військову службу (п.3 ст.36 КЗпП).        Траплялися й інші порушення прав мобілізованих громадян, оскільки ці питання не були врегульовані законодавчо. Щоб ... Читати далі »

Категорія: Правова освіта та правова робота | Переглядів: 397 | Додав: mukolaivjst | Дата: 15.06.2015 | Коментарі (0)

Миколаївське районне управління юстиції
81600 вул. Шептицького 9, м.Миколаїв
Львівська область



0 (241) 51-337 info@mk.lv.minjust.gov.ua
Ми на карті