Головна » 2015 » Лютий » 24 » Заборона КПУ
14:08
Заборона КПУ

Заборона КПУ

 

Мін’юст ініціює перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України питання про проведення перевірки та надання юридичної оцінки діям суддів Окружного адміністративного суду міста Києва щодо наявності підстав для їхнього звільнення із займаних посад.

 

Відповідно до чинного процесуального законодавства суддя має право оголосити про самовідвід тільки до початку розгляду справи по суті. Законодавство не передбачає колективних заяв про самовідвід суддів, які не є учасниками процесу, і не відправляють правосуддя у конкретній справі.

 

Той факт, що весь склад суду всупереч Конституції і законам, у спосіб, який не визначено процесуальними нормами, відмовився від виконання своїх обов’язків відправляти правосуддя, говорить про фактичні підстави вважати, що ці судді порушили присягу.

 

Дії як судді Кузьменка В.А. так і всього складу Окружного адміністративного суду свідчать, що суд весь час підігрував КПУ.

 

18 лютого під час судового засідання суддя Кузьменко В.А. оголосив про самовідвід, а також про самовідвід всіх суддів Окружного адміністративного суду міста Києва. Ухвалою цього суду справу передано до Київського окружного адміністративного суду.

11 лютого 2015 року в Окружному адміністративному суді міста Києва відбулося судове засідання у справі за позовом Мін’юсту та ДРСУ до КПУ. Розгляд справи відкладено на 18 лютого у зв’язку з тим, що не були належним чином повідомлені усі учасники судового процесу.

24 грудня 2014 року Київський апеляційний адміністративний суд скасував ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва про зупинення провадження у справі про заборону діяльності Комуністичної партії України та направив справу до суду першої інстанції для подальшого розгляду.

8 липня 2014 року Міністерство юстиції України та Укрдержреєстр звернулися до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про заборону на території України діяльності КПУ.

Тези обвинувачення. КПУ вчиняла дії, спрямовані на:

  • зміну конституційного ладу насильницьким шляхом;

  • порушення суверенітету і територіальної цілісності України;

  • пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної ворожнечі;

  • посягання на права і свободи людини.

 

Також представники КПУ систематично зверталися із закликами до створення воєнізованих формувань. Всі ці факти підтверджуються численними свідченнями, які долучені до справи.

 

 

ДОВІДКОВО

 

 

 

ДІЇ ЛІДЕРІВ ТА ЧЛЕНІВ КПУ, СПРЯМОВАНІ НА ПОРУШЕННЯ СУВЕРЕНІТЕТУ І ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ЦІЛІСНОСТІ УКРАЇНИ

 

Дата

Місце/ЗМІ

Суть

11 березня

ВРУ

Фракція КПУ не брала участь у голосуванні Постанови «Про Заяву Верховної Ради України у зв’язку з зупиненням дії рішення Верховної Ради Автономної Республіки Крим від 06.03.2014 про проведення 16.03.2014 загальнокримського референдуму» № 4388.

У вказаному проекті ВРУ звернулася до Росії з вимогою негайного виведення військ із території України та припинення агресії проти української держави та гарантування її територіальної цілісності та незалежності.

З 32 присутніх депутатів фракції КПУ, під час голосування не голосували всі 32.

КПУ своєю «мовчазною згодою» підтримувала порушення територіальної цілісності та суверенітету України зі сторони Російської Федерації.

13 березня

Верховна Рада АРК

За безпосередньої участі першого секретаря Кримського республіканського комітету Кримської Республіканської організації КПУ О.А. Соломахіна, у Верховній Раді АРК було підписано Меморандум про спільні дії 4 політичних партій, представлених у Верховній Раді АРК (серед яких і КПУ), спрямовані на успішне проведення 16 березня 2014 р. так званого загальнокримського референдуму.  На цей час вже діяв Указ Президента України від 07 березня № 261 про зупинення дії Постанови ВР АРК «Про проведення загальнокримського референдуму».

 

12 квітня

Пленум

ЦК КПРФ у Підмосков’ї

РФ

Перший секретар О.А. Соломахін з трибуни підтримав приєднання Криму до Російської Федерації. За його словами, приєднання Криму до Росії - «яркое событие, которое в Крыму ждали 23 года». «Все эти годы мы делали все возможное, чтобы приблизить этот счастливый день».

 

6 травня

 

ВРУ

ВРУ підтримала рішення про видалення фракції КПУ із закритого засідання парламенту через «сепаратистські заяви» лідера КПУ  Петра Симоненка.  Він зазначив, що: «Одесса стала позором нынешнего национал-фашистского режима, который убивает мирное население, сжигает его.мы призываем ….. немедленно принять решение о изменении в Конституции и федерализации страны Украина

 

4 травня

 

Youtube

Заява першого секретаря Слов’янського міського комітету КПУ А.П. Хмельового  про залучення бойовиків із Криму до терористичної діяльності у місті Слов’янську:

«К нам еще прибыли первые подразделения из обещанных, того, что обещали Крымчане к нам просочились…».

 

1 травня

 

Донецьк Мітинг КПУ

Перед комуністами виступили лідери КПУ, а також представники самопроголошеної ДНР. Секретар по ідеології КПУ Ольга Волкова закликала «не подчиняться киевской хунте и готовиться к референдуму», так вона назвала псевдореферендум про незалежність ДНР 11.05.2014.

 

-

Заяви Петра Симоненка

За власним повідомленням лідера КПУ П.М. Симоненка, він брав участь у сепаратистських мітингах у південно-східних регіонах, відкрито підтримує дії сепаратистів, про що неодноразово заявляв у Верховній Раді України: «Мы – коммунисты Вас поддерживаем в статусе русского языка, который вы отстаиваете как второй государственный. Мы вас поддерживаем в стремлении поддержать свои интересы, обсуждая все эти вопросы на местных референдумах…»

 

 

Дата

Місце/ЗМІ

Суть

1 липня

Лист
ГПУ від 1 липня

Представниками КПУ вчиняються кримінально-карані діяння, зокрема передбачені ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ст. 2583 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України:

Березень

Слід. Упр. прокуратури Дніпропетр. обл.

проводиться досудове розслідування  за фактами здійснення членами КПУ закликів до зміни меж території та державного кордону, а також публічних закликів до від’єднання Дніпропетровської обл. від України та приєднання до Російської Федерації та вчинення членом КПУ В.І. Бідняком, сепаратистських дій під час проведення 1, 9 та 16 березня 2014 року мітингів у місті Дніпропетровську.

18 квітня

Газета «Ленінська правда»

Публікація в газеті Сумської обласної організації КПУ «Ленінська правда» матеріалу,  ідея якого спрямована на встановлення федеративної форми правління в державі, яка передбачає юридичну і політичну самостійність суб’єктів федерації.

Березень-травень

Слідчий відділ УСБУ Миколайвська

обл.

Кримінальне провадження  за фактами організації та проведення мітингів біля пам’ятника Героям – Ольшанцям в м. Миколаєві представниками низки політичних партій, в т.ч. від КПУ першого секретаря Заводської районної організації КПУ - Свинарчук О.В. мітингів, під час яких відкрито здійснювались заклики до вчинення дій, що посягають на територіальну цілісність та недоторканість України.

 

11 травня

Слідчий відділ УСБУ Луганська обл.

Кримінальне провадження за фактом організації та проведення головою районної організації КПУ Принем В.М. і членами партії Рижеволом В.О. та Легейдою Г.І. в м. Сватове Луганської обл. так званого референдуму щодо проголошення незалежності Луганської обл.

17 червня

Прокуратура м. Києва

Розпочато кримінальне провадження та встановлено, що в ефірі українських та  російських телеканалів народний депутат від КПУ та лідер партії П.М. Симоненко допустив висловлювання, що мають ознаки закликів до зміни меж території України.

17 червня

Слідчий відділ УСБУ Дніпропетр. обл.

Кримінальне провадження, за фактом оприлюднення одним із керівників Луганського обласного осередку КПУ О.О. Андріяновим, 17.06.2014 відеозапису звернення, в якому він від імені фракції КПУ в Луганській обласній раді заявив про визнання легітимності так званої «Луганської народної республіки», а також про те, що депутати вищевказаної фракції у повному складі переходять працювати в так званий парламент «Луганської народної республіки».

 

ПОРУШЕННЯ КПУ Ч.2 Ст.5 ЗАКОНУ, ВІДПОВІДНО ДО ЯКОЇ ПОЛІТИЧНІ ПАРТІЇ НЕ МОЖУТЬ МАТИ ВОЄНІЗОВАНИХ ФОРМУВАНЬ.

Дата

Місце/ЗМІ

Суть

18 квітня

Виступ у м.Славянськ

Секретаря райкому КПУ м. Славянська А.П. Хмельовий зазначив: «Освобождать захваченные помещения рано» та «От Коммунистической партии создаются народные дружины, которые будут действовать по наведению порядка…».

18 червня

Лист СБУ / село Дяково Луганської обл.

14 червня силами АТО захоплено 5 бойовиків незаконного збройного формування. Під час затримання у них вилучено ПЗРК різних модифікацій, протитанкову керовану ракету «Фагот», 2 РПГ, ящики з тротилом, боєприпасами, топографічні карти.

Як повідомили 2 з бойовиків Шимков В.В. та Косюра С.М., які є мешканцями м. Лутугіно Луганської області, для участі в антидержавних незаконно утворених озброєних формуваннях їх вербували керівники місцевого осередку КПУ. Також представники КПУ надавали матеріально-технічну допомогу для доставки бойовиків до місць бойових дій, організовували постачання стрілецької зброї

 

ДІЇ ТА ЗАКЛИКИ (ВИСЛОВЛЮВАННЯ) ЛІДЕРІВ ТА ЧЛЕНІВ КПУ, СПРЯМОВАНІ НА ЗМІНУ КОНСТИТУЦІЙНОГО ЛАДУ НАСИЛЬНИЦЬКИМ ШЛЯХОМ (П.2 Ч.1 Ст. 5 ЗАКОНУ)

Дата

Місце/ЗМІ

Суть

6 квітня

Лист ГУ юстиції у Дніпропетр. обл.

На мітингу, ініційованому КПУ, представники місцевого осередку КПУ здійснювали публічні заклики  вчиняти активні дії, спрямовані на підтримку агресії Російської Федерації проти України, висловлювали гасла щодо федералізації української держави та скасування в Україні інституту Президентства. 

8-9 квітня

Прокуратура м. Києва

Розслідується факт вчинення під час засідання ВРУ лідером фракції КПУ П.М. Симоненком публічних закликів до насильницької зміни та повалення конституційного ладу України, шляхом підтримки проросійських активістів на Донеччині, Луганщині та Харківщині.

 

Прокуратура Чернігівського р-ну Чернігівської обл.

Розпочато кримінальне провадження у зв’язку з  публічними закликами до повалення конституційного ладу депутата Чернігівської районної ради від КПУ на сесії Ради 31.01.2014.

 

 

ДІЇ ЛІДЕРІВ ПАРТІЇ, СПРЯМОВАНІ НА ПРОПАГАНДУ ВІЙНИ, НАСИЛЬСТВА, РОЗПАЛЮВАННЯ МІЖЕТНІЧНОЇ ВОРОЖНЕЧІ (П.6 Ч.1 Ст. 5 ЗАКОНУ).

Дата

Місце/ЗМІ

Суть

 

2
 травня

Відео м.Славянськ / YouTube

Виступ першого секретаря райкому КПУ міста Славянська А.П. Хмельового, у якому він відкрито закликав місцеве населення підтримати терористів. Він закликає населення підтримувати сепаратистів, розповідає про особисту участь у спорудженні барикад в центрі міста, повідомляє, що з військовими строкової служби можна домовитися.

5 травня

Сайт КПУ

Виступ лідера КПУ П.М. Симоненка «С праздником Великой Победы!». Зокрема, Симоненко П.М, зазначає: «..особенно сегодня, когда в Украине неофашисты дорвались к власти и творят свое черное дело. После февральского 2014 года переворота и установления национал-фашистского режима в Украине развязана и ведется война против собственного народа, льется кровь, гибнут люди. Кровавые злодеяния национал-фашистов в Одессе 2 мая 2014 года против мирных граждан, в том числе стариков и женщин, привели к трагедии. ».

14 травня

Видання КПУ
«Комуніст» вип. № 34

Опубліковано статтю «Настоящие сепаратисты сидят сегодня во власти», яка містить заяву фракції КПУ у Верховній Раді України. У вказаній заяві йде мова про те, що: «… 6 мая 2014 года буржуазно-националистическим большинством Верховной Рады было принято беспрецедентное антизаконное решение об удалении с закрытого заседания Верховной Рады Украины в полном составе фракции Компартии … Фракции, которая решительно выступает против фашизации Украины…

Неонацистская хунта развязала в Украине гражданскую войну. Неонацистская хунта уничтожает территориальную целостность страны. Неонацистская хунта, вопреки Конституции, законам и нормам международного права, кинула против мирного населения армию и незаконные военизированные формирования. Неонацистская хунта во главе с Турчиновым, Яценюком, Наливайченко, Парубием, Ковалем, Аваковым и прочими полностью виновна в сотнях жертв…

…Депутаты-коммунисты также потребовали …. принять консолидированное решение, …в котором четко определить вопросы и сроки проведения референдума о территориально-государственном устройстве Украины, о статусе русского языка и полномочиях территориальных громад. …. относительно федерализации страны. … Фракция Компартии заявляет: в Украине утверждается неофашистская диктатура.».

18 квітня

Видання КПУ
«Комуніст» вип. № 29

Розміщено статтю «Национал–фашистская власть развязала войну против народа Украины». У зазначеній статті лідер КПУ П.М. Симоненко зазначив, що: «… .Начиная с первых дней своего правления, националистическо-олигархический режим не сделал ничего, чтобы обеспечить мир, стабильность и порядок в стране. Более того, все его действия были направлены исключительно на разжигание национальной розни, запугивание несогласных, террор, поджоги, избиения людей. …».

 

Антифашист. мітингу в м. Запоріжжя

народний депутат України від КПУ О.О.Зубчевский заявив: « Тот, кто сегодня находится на Майдане, это 80% а то и 90 % представителей Западной Украины… не привык работать, а привык за чей-то счет жить и добиваться своих целей.

Прежде всего, констатация факта, что наша страна разная, что общество разделилось, что общество ввергнуто в гражданский конфликт и не мы, не Восток, не Юг стал основой этого гражданского конфликта, а именно Западная Украина…. ….навязали нам на протяжении 20 лет их героев, в виде прислужников фашистов Бандеры и Шухевича. Именно они нам навязали лживые символы в виде флага Петлюровского и гимна «Ще не вмерли України…»

…Вашингтонским ястребам, я хочу ответить, что у нас тоже есть легальное оружие. У нас есть тоже противники майданов и майданутых, которые готовы взяться за оружие в случае провокаций и экстремистских действий со стороны таких ястребов. Не мы первые начинали, но по зубам мы дадим должный отпор

… Сегодня мы в резолюцию включим наши требования и наше обращение к РФ быть гарантом мира и спокойствия на территории Запорожской области

… Сейчас мы объявляем запись добровольцев в Народное ополчение. Запись в народное ополчение начинается. Мы этот процесс начинаем, но не заканчиваем. ….Координатором от Компартии, от левых сил будет Юрий Андреевич Петровский».

 

 

ДЇЇ ЧЛЕНІВ ТА ЛІДЕРІВ ПАРТІЇ, СПРЯМОВАНІ НА ПОСЯГАННЯ НА ПРАВА І СВОБОДИ ЛЮДИНИ (П.7 Ч.1 Ст.5 ЗАКОНУ):

Дата

Місце/ЗМІ

Суть

18 квітня

Мітинг у м. м.Славянськ

У місті Слов’янську за участю керівника місцевого осередку КПУ А.П.Хмельового та самопроголошеного мера міста В.Пономарьова відбувся мітинг, за результатами якого було прийнято рішення щодо заборони існування на території Слов’янська партійних осередків партій «Свобода», «УДАР» та «Батьківщина».

Це рішення, прийняте мітингом, організованим КПУ, є незаконним, та таким, що посягає на права і свободи громадян.

10 травня

Лист СБУ від 14 травня

Один із керівників Донецького обласного осередку КПУ О. Шинкаренко шляхом погроз вимагав від керівників шкіл та ЖЕКів у містах Артемівську та Горлівці надати приміщення для проведення референдуму.

10 травня

Лист СБУ від 14 травня

16 озброєних осіб увірвалися в магазин «Military» у місті Свердловську Луганської області і забрали 20 комплектів уніформи (камуфляж, черевики, жилети розвантаження, ремені й шоломи). Зазначену групу очолює член КПУ О. Гайдей. 50 його бойовиків, озброєних АК і СВД, захопили 4-х поверховий будинок у центрі міста (належить місцевому підприємцеві Токареву).

 

 

Дата

Місце/ЗМІ

Суть

30 травня

Лист ГПУ / Дніпропетровськ

відкрито кримінальне провадження за фактом вчинення членом Дніпропетровської міської організації КПУ, депутатом Ленінської районної ради міста Дніпропетровська В.Бідняком погроз вбивством на адресу радника відділу забезпечення роботи голови обласної державної адміністрації управління забезпечення роботи керівництва апарату Дніпропетровської ОДА, а також на адресу керівників Дніпропетровської ОДА та членів їх сімей, з метою зміни характеру діяльності зазначених службових осіб в своїх інтересах.

 

 

НЕВІДПОВІДНІСТЬ СТАТУТУ ТА ПРОГРАМИ КПУ ВИМОГАМ ЗАКОНУ

 

Порівняльний аналіз редакцій окремих норм Статуту КПУ у редакціях 2003 та 2011 років свідчить про зміну акценту зобов’язань члена Партії.

Пункт 2.2 «Член партії зобов’язаний» в редакції від 22.10.2003.

Пункт 2.2 «Член партії зобов’язаний» Статуту КПУ в редакції від 05.08.2011

«… організовувати робітників, трудящих, інших верств на відновлення влади трудящих, захист їх інтересів, діючи у відповідності з чинним в Україні законодавством»

«…організовувати трудящих на завоювання  влади, захист їх інтересів;».

 

 

Таким чином, чинний Статут партії містить положення, спрямовані на пропаганду війни та насильства, що є порушенням п.6 ч.1 ст.5 Закону.

 

- Згідно з відомостями офіційного сайту КПУ рішенням 44 з’їзду КПУ від 18-19.06.2011 було затверджено нову редакцію Програми КПУ. У новій редакції Програми КПУ зазначено: «Скасування приватної власності на засоби виробництва – неодмінна умова повної перемоги соціалізму».

 

Вищезазначене суперечить частині 4 статті 41 Конституції України, відповідно до якої ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності.

 

Зазначений пункт Статуту є посяганням на права і свободи людини, закріплені статтями 34, 36 та 41 Конституції України, що є підставою для заборони діяльності Партії відповідно до пункту 7 частини першої статті 5 Закону.

 

Категорія: Правова освіта та правова робота | Переглядів: 384 | Додав: mukolaivjst | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Investigationes
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915



+7 495 287-42-34 info@ucoz.com
Mirum
sample map