Головна » 2016 » Лютий » 10 » ПРОТИДІЯ НЕГАТИВНОМУ ВПЛИВУ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПРОПАГАНДИ
14:51
ПРОТИДІЯ НЕГАТИВНОМУ ВПЛИВУ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПРОПАГАНДИ

Засоби масової інформації здійснюють вагомий вплив на формування суспільної думки. Проте, поширення неповної та недостовірної інформації, деструктивно впливає на суспільство, здійснюючи негативну пропаганду, що розпалює міжнаціональну ворожнечу.

Протягом останнього часу в Україні відбуваються негативні явища, що ставлять під загрозу інформаційну безпеку держави. Останні події свідчать про дії з боку представників деяких іноземних та вітчизняних засобів масової інформації, які спрямовані на необ’єктивне висвітлення окремих подій з метою поширення неправдивих відомостей про те, що дійсно відбувається в державі.

З метою протидії негативному впливу інформаційної пропаганди іноземних та вітчизняних засобів масової інформації та об’єднання українського суспільства навколо ідеї української державності Рада національної безпеки і оборони України прийняла Рішення «Про заходи щодо вдосконалення формування та реалізації державної політики у сфері інформаційної безпеки України», яке введено в дію Указом Президента №449/2014 від 01.05.2014.

Даним Рішенням передбачено необхідність розроблення комплексу заходів, спрямованих на вдосконалення нормативно-правового забезпечення та попередження й нейтралізації потенційних і реальних загроз національній безпеці в інформаційній сфері, зокрема:

розроблення Кабінетом Міністрів України і внесення на розгляд Верховної Ради України законопроекти про внесення змін до деяких законів України щодо протидії інформаційній агресії іноземних держав;

розроблення і впровадження комплексних заходів організаційного, інформаційного і роз'яснювального характеру щодо всебічного висвітлення заходів з реалізації державної політики у сфері забезпечення інформаційної безпеки та посилення контролю за додержанням законодавства з питань інформаційно-психологічної та кібернетичної безпеки;

вжиття заходів щодо забезпечення поширення у світі об'єктивних відомостей про суспільно-політичну ситуацію в Україні.

Сьогодні, коли негативний вплив інформаційної пропаганди іноземних та вітчизняних ЗМІ посилився, правова обізнаність, об’єднання українського суспільства навколо ідеї української державності вкрай необхідні.

Отже, сприймати інформацію необхідно виважено та усвідомлено, а також здійснювати її аналіз шляхом зіставлення окремих фактів і подій.

Переглядів: 377 | Додав: mukolaivjst | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Investigationes
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915



+7 495 287-42-34 info@ucoz.com
Mirum
sample map