Головна » 2015 » Жовтень » 20 » Місцеві вибори 2015
10:22
Місцеві вибори 2015

25 жовтня 2015 року відбудуться чергові вибори депутатів обласних, районних, міських, сільських та селищних рад, міських, сільських, селищних голів.

Законом України «Про місцеві вибори» передбачено, що право голосу на місцевих виборах мають виборці, які належать до місцевої громади та проживають в межах відповідного виборчого округу. Належність до місцевої громади та проживання на відповідній території визначається зареєстрованим місцем проживання. На місцевих виборах не використовується механізм тимчасової зміни місця голосування, який діяв на виборах Президента України та депутатів Верховної Ради України. Внутрішньо переміщені особи зможуть взяти участь у голосуванні на місцевих виборах, якщо зареєструють місце проживання за новою адресою житла. У такому випадку вони стають повноправними членами територіальної громади, але втрачають статус внутрішньопереміщеної особи.

Документом, який посвідчує особу, підтверджує громадянство та засвідчує місце проживання виборця на місцевих виборах, є:

 1) паспорт громадянина України;

 2) тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України).

Не пізніш як за 13 днів до дня голосування, тобто до 11 жовтня включно, орган ведення Державного реєстру виборців передає попередній список виборців на паперовому носії відповідній дільничній виборчій комісії та виготовлені іменні запрошення.

Дільнична виборча комісія звичайної виборчої дільниці наступного дня після дня отримання попереднього списку виборців надає його для загального ознайомлення у приміщенні дільничної виборчої комісії.

Дільнична виборча комісія звичайної виборчої дільниці надсилає або доставляє в інший спосіб кожному виборцю іменне запрошення, отримане від органу ведення Державного реєстру виборців, яким повідомляє про включення його до попереднього списку виборців відповідної виборчої дільниці, назви всіх місцевих виборів, у яких йому пропонується голосувати, адресу дільничної виборчої комісії, її номер телефону і розпорядок роботи, а також про час і місце голосування. Виборцям, стосовно яких у списку виборців є відмітка про постійну нездатність пересуватися самостійно, одночасно повідомляється, що їм буде надана можливість проголосувати за місцем перебування. Такі іменні запрошення надсилаються (доставляються) виборцям не пізніш як за 10 днів до дня голосування.

Отож, якщо станом на 15 жовтня Ви не отримали іменного запрошення для участі у виборах, то можливо Вашого прізвища немає у списках і Ви не зможете проголосувати.

Причини, з яких Ви як виборці повинні обов’язково прийти на свою дільницю, щоб ознайомитись із попередніми списками:

 – Ви не отримали іменного запрошення на вибори;

 – в іменному запрошенні вказані неправильні Ваші дані;

 – на попередніх виборах Ви мали проблеми із включенням у списки виборців або неточностями в ньому;

 – Ви нещодавно змінили місце реєстрації, прізвище, ім’я чи інші персональні дані;

 – Вам нещодавно або до дня виборів включно виповнилось 18 років;

 – Ви – студент і нещодавно проживаєте в гуртожитку.

Звертаємо Вашу увагу, що списки виборців виготовляються на основі даних Державного реєстру виборців, тому кожен виборець може перевірити своє включення та правильність внесених персональних даних самостійно. Це можна зробити особисто, звернувшись з паспортом у відділ ведення Державного реєстру виборців (м.Миколаїв, вул.В.Великого, 6) або скористатись електронним ресурсом «Особистий кабінет виборця» на сайті ЦВК (https://www.drv.gov.ua/apex/f?p=111:LOGIN).

Якщо зміни в персональних даних виборця (зміна прізвища, імені, по батькові, зареєстрованого місця проживання тощо) відбудуться у термін з 14 по 19 жовтня, для того, щоб проголосувати, виборцям необхідно звернутись у відділ ведення Державного реєстру виборців для внесення таких змін

Із питань щодо порядку ознайомлення із попереднім списком виборців на звичайній виборчій дільниці та усунення неправильностей у списку виборців кожний виборець має право звернутися до суду з адміністративним позовом у порядку, встановленому Кодексом адміністративного судочинства України.

Категорія: Новини | Переглядів: 359 | Додав: mukolaivjst | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Investigationes
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915



+7 495 287-42-34 info@ucoz.com
Mirum
sample map