Головна » 2016 » Березень » 11 » Куди звертатися по допомогу у випадку проявів насильства?
10:36
Куди звертатися по допомогу у випадку проявів насильства?

Насильство в сім’ї – будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї по відношенню до іншого члена сім’ї, якщо ці дії порушують конституційні права і свободи члена сім’ї, як людини та громадянина і наносять йому моральну шкоду його фізичному чи психологічному здоров’ю.

Згідно ст. 3 Закону України «Про попередження насильства в сім’ї» здійснення  заходів  з  попередження  насильства в сім'ї в межах наданих їм повноважень покладається на:

     1)   центральний   орган   виконавчої  влади,  що  забезпечує формування  державної  політики з питань попередження насильства в сім'ї;

     1-1) центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань попередження насильства в сім’ї;

     2) уповноважені підрозділи органів Національної поліції;

     3) органи опіки і піклування;

     4)  спеціалізовані  установи для осіб, які вчинили насильство в сім'ї, та жертв такого насильства:

     кризові центри для членів сімей,  в яких вчинено насильство в сім'ї або існує реальна загроза  його  вчинення  (далі  -  кризові центри);

     центри медико-соціальної   реабілітації  жертв  насильства  в сім'ї.

Члени сім'ї,   які   вчинили   насильство   в  сім'ї,  несуть кримінальну,  адміністративну чи цивільно-правову відповідальність відповідно до закону.

За даними офіційної статистики, щорічно в Україні від насильства в сім'ї гине більше тисячі жінок. Страхітливий факт - побутове насильство в нашій країні стало нормою життя.

Якщо ви чуєте крики, плач, звуки розбитого посуду і удари, не залишайтеся осторонь. Ви можете викликати міліцію, а також наодинці поговорити з жінкою, яка стала жертвою насильства, дати їй телефон служби допомоги і підтримки, порадити, куди вона може звернутися. Так ви можете врятувати чиєсь здоров'я і життя! 50% жінок, які потрапляють до лікарень з тілесними ушкодженнями, є жертвами домашніх тиранів.

Куди звертатися за допомогою:

 Національна “гаряча лінія” з питань запобігання насильству та захисту прав дитини: 0 800 500 335 або 386 (для дзвінків з мобільного)

Переглядів: 565 | Додав: mukolaivjst | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Investigationes
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915



+7 495 287-42-34 info@ucoz.com
Mirum
sample map