Головна » 2015 » Травень » 25

 Історія виникнення Дня захисту дітей:
За однією з версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у Цзе (Фестивалю човнів-драконів), дата якого якраз припала на 1 червня. Завдяки щасливому випадку, день збігся і з часом проведення "дитячої" конференції в Женеві.
Офіційна версія виникнення Дня захисту дітей:
Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей1 червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року. Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950 році. ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров'я і життя дитини - одним із пріоритетів у своїй діяльності. В Україні цей день відзначають із 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини. З 27 вересня 1991 року для України набула чинності Конвенція Організації Об'єднаних Націй про права дитини, згід ... Читати далі »

Категорія: Стоп насильству | Переглядів: 416 | Додав: mukolaivjst | Дата: 25.05.2015 | Коментарі (0)

 

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи»

Проектом передбачається продовжити на чотири місяці строки подання юридичними особами, зареєстрованими до 25 листопада 2014 року, відомостей про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів), що, на думку суб'єктів права законодавчої ініціативи, має забезпечити можливість виконання відповідних вимог закону всіма зареєстрованими юридичними особами.

Також звільнено від обов’язкового подання відомостей про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) релігійні організації, державні та комунальні підприємства, юридичні особи, учасниками яких є виключно фізичні особи, якщо кінцеві бенефіціарні власники (контролери) таких юридичних осіб збігаються з їх учасниками (членами).

Відповідний законопроект зареєстровано за №2896.

Категорія: Державна реєстрація ЮО та ФОП | Переглядів: 372 | Додав: mukolaivjst | Дата: 25.05.2015 | Коментарі (0)

 

Новий Закон України «Про запобігання корупції» (далі Закон), що набрав чинності 26.04.2015 значно розширив розуміння поняття конфлікту інтересі. Даному питанню в новому Законі присвячено окремий розділ, що тримав назву «Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів».

Насамперед слід звернути увагу, що новий Закон значно розширив зобов’язання осіб, які визначені цим Законом у разі виникнення конфлікту інтересі. У порівнянні зі старою редакцією Закону України «Про запобігання і протидію корупції», яка основними зобов’язаннями передбачала вжиття необхідних заходів щодо недопущення будь – якої можливості виникнення конфлікту інтересів, а також, у разі його виникнення невідкладно у письмовій формі повідомити безпосереднього керівника про наявність такого конфлікту, то нова редакція Закону, а саме стаття 28 доповнює такі зобов’язання новими пунктами:

- повідомляти не пізніше наступного робочого дн ... Читати далі »

Категорія: Запобігання корупції | Переглядів: 403 | Додав: mukolaivjst | Дата: 25.05.2015 | Коментарі (0)

Миколаївське районне управління юстиції
81600 вул. Шептицького 9, м.Миколаїв
Львівська область



0 (241) 51-337 info@mk.lv.minjust.gov.ua
Ми на карті