Головна » 2015 » Березень » 24

З 1 січня 2012 року набрала чинності стаття 11Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», якою запроваджено новий превентивний захід по запобіганню корупції, такий як спеціальна перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування (далі - спеціальна перевірка).

На виконання цієї статті Закону з метою чіткого визначення механізму проведення такої перевірки Президентом України видано Указ від 25 січня 2012 року № 33/2012, яким затверджено Порядок організації проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов'язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування (далі - Порядок).

Спеціальну перевірку запроваджено з метою підвищення якості відбору кандидатів на зайняття посад, пов’язаних з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

З цього приводу хотілось би зазначити ... Читати далі »

Категорія: Запобігання корупції | Переглядів: 368 | Додав: mukolaivjst | Дата: 24.03.2015 | Коментарі (0)

Здійснення заходів щодо запобігання насильству в сім`ї у межах надання їм повноважень покладається на відповідні підрозділи органів внутрішніх справ; органи опіки і піклування; спеціально уповноважений орган виконавчої влади з питань запобіганню насильства в сім`ї.

В органах міліції заходи щодо запобігання насильству в сім`ї здійснюютьслужба дільничних інспекторів міліції та кримінальна міліція у справах дітей. Підставою для вжиття заходів вважається відповідна заява.

За результатами перевірки заяви (повідомлення) виносять офіційніпопередження про неприпустимість вчинення насильства в сім`ї та ставлять напрофілактичний облік осіб, які вчинили насильство в сім`ї. Офіційне попередження може бути винесено осудній особі, яка на момент його винесення досягла 16-річного віку.

У випадках, коли один із членів сім`ї своєю поведінкою систематично (три рази і більше) провокує вчинення насильства в сім`ї і цим самим створює ситуацію, що може приз ... Читати далі »

Категорія: Стоп насильству | Переглядів: 385 | Додав: mukolaivjst | Дата: 24.03.2015 | Коментарі (0)

Миколаївське районне управління юстиції
81600 вул. Шептицького 9, м.Миколаїв
Львівська область



0 (241) 51-337 info@mk.lv.minjust.gov.ua
Ми на карті